Lektion : 65 tankar om energi, miljö och klimathot

5 omdömen
K-G Ahlström
29 september 2010
28 april 2013
SO, NO, Värdegrund, Ämnesövergripande
Grundskola år 1-9
Samtal/diskussioner

Beskrivning

Uppdaterad 2010-09-29

Tankarna handlar om hur energi, miljö och klimathot hör samman. Kunskaper om och vårt förhållningssätt till dessa saker är en nödvändighet för alla i vårt samhälle. Skolans lärare är nyckelpersoner och har elevernas framtid i sin hand. Lägg grunden till arbetet genom att börja arbeta med energi. 65 Tankar om energi, miljö och klimathot är bara en av alla mina lektioner om energi som grund för arbete med miljö och klimathot.

Alla tankar har samma form, ett exempel tydliggör:

TÄNK OM...

...alla kommuner satsade tid och pengar på att engagera skolelever för en aktiv städkampanj där det gäller att plocka upp kastat skräp. Då skulle –Sverige bli renare, det positiva miljöbeteendet stanna kvar till vuxen ålder, barnen hålla efter de vuxna, pengar överföras till skolan.

                                                                                                         Tänk om!

Tankarna kan användas på många olika sätt, det beror bland annat på elevernas ålder och att fantasin sätter gränser. Det övergripande målet är att de skall grundlägga ett positivt miljöbeteende i unga år, grundat på kunskap och egna positiva värderingar.

Använd gärna mitt materiel om energi. Klicka på Lektioner. Om texten Färre sökalternativ är synlig, skriv in mitt namn, K-G Ahlström, i rutan under Författare. Klicka på Sök. Om texten Fler sökalternativ är synlig, klicka på den så att Författare kommer fram. Sedan är det bara att göra som ovan.

lektion.se 65 tankar om energi, miljö och klimathot lektionsbild

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.